Reglement HSV 't Sonneke
Artikel 1
Visgerechtigd zijn diegenen die beschikken over een geldig bewijs van lidmaatschap van HSV ’t Sonneke of een geldige dagkaart/vergunning uitgegeven door deze vereniging.
Een visgerechtigde volwassene mag optreden als begeleider van 1 jeugdige onder de 14 jaar die dan gerechtigd is om zonder vergunning en onder verantwoordelijkheid van de begeleider te vissen met één hengel
Artikel 2
Het is verboden te vissen in de periode gelegen tussen 2 uur na zonsondergang en 1 uur voor zonsopgang, tenzij men in het bezit is van een geldige nachtvisvergunning van HSV ’t Sonneke.
Artikel 3
Met een geldige vergunning mag met ten hoogste met twee hengels gelijktijdig worden gevist en aan het vistuig mag slechts één enkele lijn zijn bevestigd.
Hengels mogen niet verder dan 5 meter uit elkaar staan en de visser dient zich binnen 5 meter van de dichtstbijzijnde hengel te bevinden.
Het is verboden andere vissers te hinderen en vrije, niet vanaf de oever bezette visplekken, dienen voor iedereen beschikbaar te zijn. Hinderlijke lijnen dienen desgewenst verwijderd te worden.
Artikel 4
De vergunningen van HSV ‘t Sonneke zijn strikt persoonlijk en kunnen dus niet worden overgedragen.
Men is verplicht aan het bestuur, aangestelde controleurs, bevoegde ambtenaren en politie op eerste verordening het bewijs van lidmaatschap of dagvergunning te tonen.
Artikel 5
Gevangen vis mag nooit worden meegenomen en moet terstond worden teruggezet.
Het gebruik van een leefnet is verboden, behalve bij wedstrijden die door de vereniging worden georganiseerd.
Een schepnet is verplicht en bij het vissen op karper dient gebruik te worden gemaakt van een schepnet van minimaal 80cm en een onthaakmat van minimaal 80cm.
Artikel 6
in de periode gelegen tussen 1 april en de laatste zaterdag in mei is het is verboden te vissen met een dode vis, stukken vis, kunstaas, vlees of organen Uitgezonderd hiervan zijn kunstvliegen met een maximale grootte van 2,5 centimeter.
Voor de leeftijd tot 14 jaar is het vissen met bovengenoemde aassoorten uitsluitend toegestaan onder begeleiding van een meerderjarige.
Het is verboden om te vissen met bij (visserij)wet verboden aassoorten.
Hengels moeten desgewenst, ter inspectie van de gebruikte aassoort, worden opgehaald
Artikel 7
Wanneer tijdens het maaien bij de vijver in oevers achtergebleven hengelsteunen schade aan de maaimachines veroorzaken, kunnen zij, die de steun vergeten zijn, aansprakelijk gesteld worden voor de schade.
Artikel 8
Het is niet toegestaan zich in of op het water te bevinden.
Het gebruik van al dan niet op afstand bestuurde vaartuigen, zoals voerboten, is verboden.
Het is verboden de rust alsook de flora en fauna in de omgeving van het viswater te verstoren of te beschadigen. Open vuur, kampvuur of een barbecue zijn niet toegestaan. Kamperen, groepsgewijze recreatie en het plaatsen van tenten is verboden m.u.v. tijdelijke onderkomens geplaatst door visgerechtigden (tijdens het vissen).
Het is verboden zich in kennelijke staat van dronkenschap te bevinden aan de vijver.
Het is verboden om afval op het terrein achter te laten. Afval dient te worden gedeponeerd in de aanwezige afvalbakken of te worden meegenomen.
Artikel 9
Paarden en andere rijdieren zijn verboden
Honden zijn alleen toegestaan indien ze aan de lijn worden gehouden en de vissers of de omgeving van de vijver niet verstoren.
Artikel 10
Auto´s, motoren, fietsen en bromfietsen moeten worden geparkeerd op de daarvoor bestemde parkeerplaats en fietsenstalling.
Artikel 11
Er mag geen vis op de vijver worden uitgezet.
Visuitzettingen zijn uitsluitend toegestaan indien georganiseerd door het bestuur van HSV ‘t Sonneke.
Artikel 12
Ieder lid is verplicht elke overtreding kenbaar te maken aan het bestuur en eventuele getuigen te vermelden.
Artikel 13
HSV ‘t Sonneke is niet aansprakelijk voor geleden schade, toegebracht in welke vorm dan ook, aan bezoekers, leden of bezitters van een dagkaart.
Artikel 14
Het bestuur kan in voorkomende gevallen ontheffing verlenen aan bepaalde personen of groepen m.b.t. de geldende regels en, indien het bestuur dat nodig acht, ook wijzigingen aanbrengen in het reglement.
Artikel 15
In gevallen of geschillen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het bestuur van HSV ’t Sonneke.
Onverkort bovenstaande regels is de Visserijwet 1963 van toepassing